dimarts, 28 de juliol del 2009

L'Estat del Benestar

En aquests moments un total de 1.722 ciutadans de Reus i del conjunt de la comarca del Baix Camp ja reben una prestació d’acord amb els supòsits contemplats per la Llei de Dependència després que s’hagin resolt els seus Programes Individuals d’Atenció (P.I.A.), que són els que regulen l’accés a les ajudes econòmiques. Així mateix hi ha uns altres 2.537 Programes Individuals d’Atenció actualment en tràmit.

En total, a finals del mes de juny, s’havien valorat 4.309 sol·licituds a la comarca del Baix Camp, de les quals en 3.081 casos s’havia determinat que la sol·licitud es catalogava en grau de dependència II o III (dependència severa i gran dependència) que són els que actualment tenen dret a percebre una prestació econòmica d’acord amb el desplegament de la Llei que s’estén fins al 2015.

Durant el primer semestre d’enguany s’ha duplicat el nombre de valoracions efectuades en relació amb el mateix període de l’any passat.

Pel que fa a la tipologia del demandant, la majoria (60% del total) són persones que tenen més de 80 anys, que viuen a casa i que reben atenció per part dels seus fills o d’algun familiar proper. Fonamentalment, aquestes persones, que arrosseguen problemes físics, reben prestacions en concepte d’assistència a residències, centres de dia, ajudes a domicili i ajudes a cuidadors familiars, entre d’altres supòsits que contempla la llei.

La crisi econòmica en cap cas està afectant als recursos que la Generalitat destina a la aplicació i desenvolupament d’aquesta Llei. Cal recordar que enguany el Departament d’Acció Social ja ha destinat 322 milions d’euros al pagament de les prestacions, mentre que durant tot l’any passat el pressupost total va ascendir a 346 milions d’euros.

Els socialistes entenem aquesta llei com el quart pilar sobre el que s’ha de sustentar el nostre Estat del Benestar, pel que, per nosaltres, el desenvolupament de la Llei de Dependència és una prioritat absoluta. Ara, un cop tancat el nou sistema de finançament Catalunya disposarà de més recursos per desenvolupar aquesta Llei de Dependència.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada