dimecres, 15 de juliol del 2009

La disCAPACITAT


EL GOVERN DE L’ESTAT DESTINARÀ 40 MILIONS D’EUROS A REFORÇAR EL PROGRAMA DE CENTRES ESPECIALS DE TREBALL QUE DONEN FEINA A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
Àlex Martínez: “No pot ser que els col·lectius econòmicament més vulnerables, com el dels discapacitats, paguin la factura de la crisi.

Ara més que mai cal incrementar les aportacions de les Administracions per garantir els llocs de treball ocupats pels ciutadans amb discapacitat”“Aquest mateix mes de juny el Govern central a traves de la “Secretária General de Empleo Maravillas Rojo “ ha decidit destinar 40 milions d’euros addicionals a fi i efecte de reforçar el programa de Centres Especials de Treball que donen feina a persones amb discapacitat. El Departament de Treball negocia per tal de que el repartiment no sigui en funció del nombre d’habitants, sinó en funció de treballadors i treballadores contractats en aquets Centres. L’objectiu final d’aquesta iniciativa és ajudar a aquests ciutadans que tenen una major dificultat per incorporar-se al mercat de treball ordinari.”


Així ho ha assegurat Àlex Martínez, diputat tarragoní i portaveu de la Comissió d’Estudi de la situació de les persones amb discapacitat del Parlament.Àlex Martínez també ha recordat que recentment la Generalitat ha creat una línia de préstecs especials per finançar les empreses d’inserció i els centres especials de treball.


A nivell del Camp de Tarragona aquesta línia de préstecs beneficiarà un total de 17 centres especials de treball. Aquestes centres donen feina a un total de 961 persones. Cal recordar que aquesta nova línia, dotada amb 10 milions d’euros, té com a objectiu facilitar la inserció laboral a les persones amb discapacitat i amb risc d’exclusió social.Segons Àlex Martínez, “els socialistes som plenament conscients de les dificultats addicionals a les que han de fer front les persones amb discapacitat.


En aquest sentit s’està des de el Departament de Treball introduint elements de competitivitat i solvència econòmica a mig termini, mitjançant la regulació de l’amortització dels llocs de treball, crea’n grups de treball amb representants del sectors pel seguiment de les mesures i propostes de millora, assessorant als CET’S i valorant amb la Direcció General de Contractació Pública la reserva pressupostària i incorporació de clàusules socials, amb l’objectiu d’incrementar la compra de productes i serveis per part de l’administració.


El diputat ha fet finalment esment a l’imminent publicació del Decret que pretenen ordenar les situacions de jubilació de les persones amb discapacitat. Aquest Decret es sustenta sobre la Llei 40/2007 i el seu desenvolupament i posterior publicació es troba pendent de negociació amb el sector respecte a temes com l’abast i característiques del col·lectius al que anirà adreçat. Aquesta es una mesura esperada pel col·lectiu i facilitarà una renovació profunda de les plantilles que configuren els Centres Especials de Treball .Les organitzacions com AFEM,(Associació FEAPS para el Empleo) (Federació Espanyola de Centres Especials de Treball ) FEACEM i CERMI (Confederació Espanyola de Representants de Minusvàlids) han tingut molt a veure en l’èxit de l’assoliment d’aquest objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada