divendres, 10 de juliol del 2009

Cuidadors no professionals. Una gran ajuda.

EL GOVERN FOMENTARÀ LA FORMACIÓ I LES AJUDES ALS CUIDADORS NO PROFESSIONALS DE LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

Àlex Martínez: “Aproximadament el 67% de les persones que es troben en situació de dependència a Tarragona són familiars que reben una prestació econòmica de l’Administració”

“Al Camp de Tarragona aproximadament el 67% de les persones en situació de dependència reben atenció per part de cuidadors no professionals, sobretot de familiars. D’aquests, la immensa majoria són dones (el 81% del total), que es troben en una franja d’edat entre els 50 i els 69 anys. Donar ajudes i facilitar el dia a dia d’aquestes persones és una de les prioritats del Govern en matèria de benestar social.” Així ho ha assegurat avui Àlex Martínez, diputat per Tarragona i membre de la Comissió de Benestar i Immigració del Parlament.

Àlex Martínez ha fet aquestes afirmacions en relació a l’acord subscrit avui pel Departament d’Acció Social i Caixa Catalunya gràcies al qual les persones cuidadores no professionals de dependents rebran cursos de formació, ajuda a domicili i atenció telefònica. I practiques d’ajuda mútua. Pràcticament la meitat de les persones cuidadores no professionals ho són per un període mínim de sis anys. Fins i tot, s’estima que el 28% dediquen més de 10 anys a tenir cura de la persona amb dependència. El projecte compta amb una inversió total de 3.250.000 euros i es calcula que beneficiarà en una primera fase a unes 3.000 persones en el conjunt del país.

Segons el diputat socialista, “gràcies a l’acord signat avui l’any vinent a les comarques tarragonines es podran dur a terme 9 d’aquests cursos de formació especialitzada en gent gran,persones amb malaltia mental, malalties degeneratives,i amb els diferents tipus de discapacitat, cadascun del qual tindrà una durada de 25 hores.”

“Crec que, cada cop més, hem de fomentar la millora de la qualitat de tot allò que envolta la realitat quotidiana de les persones amb dependència. En això estem treballant des de la Comissió al Parlament. No pot ser, com ha passat tradicionalment, que les famílies es facin càrrec en exclusiva de tenir cura de les persones que tenen algun tipus dependència. Els socialistes seguirem treballant per desenvolupar les polítiques que permetin aquestes persones dur a terme la seva feina amb dignitat i professionalitat, facilitant el seu accés al món del treball i en igualtat de condicions respecte la resta de col·lectius de la nostra societat.”

Publicat al Més Tarragona 9-7 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada