dijous, 28 de gener del 2010

Una llei solidaria


Hi ha decisions important, i soc dels que crec que si aquestes, repercuteixen directament sobre el benestar de les persones, son decisions doblement importants.

L’acord assolit avui pel Consell Territorial d’Atenció a la Dependència, constituït pel Ministeri i els consellers de política social de les Comunitats Autònomes, pel qual les prestacions per dependència, a partir d’ara, es reconeixeran en un termini màxim de sis mesos, és a dir, s’estableix un màxim de mig any entre la data en que se sol·licita una prestació de dependència i el reconeixement del dret a percebre-la, forma part d’aquest tipus de decisions.

Es tracta d’una decisió molt important que farà augmentar el nombre de beneficiaris de les prestacions contemplades per la llei de dependència que a nivell de Camp de Tarragona ja han sol·licitat més de 15.000 persones .

El perfil del sol·licitant de la Llei de Dependència a Tarragona és el d’una persona de més de 80 anys, que viu a casa i que rep atenció per part dels seus fills o d’algun familiar proper. Pel que fa a les prestacions, més de la meitat (55% del total) reben una prestació econòmica, un 31% una prestació en serveis i el 13% restant una prestació vinculada a residència o centre de dia.
L’acord a que s’ha arribat contempla un altre canvi important i és que, en el cas dels menors de tres anys, el termini màxim serà de 30 dies, a efecte de l’ampliació del permís de paternitat o maternitat o de les corresponents prestacions.

De nou el Govern es pren com una prioritat absoluta en l’àmbit de les polítiques socials agilitzar al màxim l’aplicació de la Llei de Dependència i aconseguir que els seus beneficis arribin el més ràpidament possible a tots els ciutadans que ho necessitin. D’aquí la importància d’aquest acord que s’ha assolit aquesta setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada