dijous, 19 de novembre del 2009

Una llei facilitadora i solidaria amb els febles

El diputat socialista creu que el projecte de llei de l’accés a l’entorn de les persones amb discapacitat usuàries de gossos d’assistència “constata una necessitat i li dona cobertura legal”

El diputat del grup Socialistes-CpC i ponent del projecte de llei de l’accés a l’entorn de les persones amb discapacitat usuàries de gossos d’assistència, Àlex Martínez, ha afirmat avui que és una llei “facilitadora, solidaria amb els febles, es una llei amb drets i deures, es una llei que clarifica i regula, que dignifica, és una llei que situa al gos ensinistrat més enllà de la concepció clàssica del millor amic del home”.

En aquest context, el diputat socialista ha recordat que els usuaris “seran les persones amb discapacitat visual o sordcegues, amb discapacitat física, amb discapacitat auditiva, les que pateixen epilèpsia, diabetis, les persones amb trastorns de l’espectre autista”. Per tant, ha afegit, aquesta llei “constata una necessitat, li dona cobertura legal, i defineix un àmbit jurídic comú per a totes aquestes persones que necessiten fer ús de gossos d’assistència des del seu irrenunciable i lliure dret a decidir, a accedir, a moure’s, a viatjar, a gaudir en definitiva d’una millor qualitat de vida”.

“Per què una llei amb tant marcat contingut regulatori ? –s’ha preguntat Martínez– Doncs perquè aquesta llei comporta l’atorgament de nous drets a ciutadans”. “Estem ampliant els espais vitals on a partir d’ara, usuari i gos d’assistència conformaran una unitat de vinculació que els permetrà l’accés a instal·lacions esportives, a edificis judicials, centres d’ensenyament, sanitaris, centres religiosos, museus, estacions de transports públics, hotels, albergs, platges, rius, i fins i tot podrà mantenir el gos d’assistència en el seu lloc de treball”, ha assegurat.

Segons Martínez, “no es finalitat d’aquesta llei legislar sobre cap altra animal que no siguin gossos d’assistència; els animals de teràpia no son contemplats en aquesta llei, malgrat es reconeix explícitament que tindran que ser regulats per una normativa específica”. El diputat socialista ha indicat que “ha estat sens dubte un valuós referent un document de treball que des de l’experiència i professionalitat de l’ONCE ens ha permès ampliar els drets reconeguts als seus gossos, que ofereixen, en funció del seu ensinistrament, diferents tipus d’ajudes tècniques a les persones”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada