dijous, 5 de novembre del 2009

Més pensions i millors carreteres

Llegeixo a la premsa que 35.000 pensionistes de les nostres comarques veuran com l’any que ve les seves pensions s’incrementen molt per sobre de l’IPC. En concret les pensions mínimes s’incrementaran 406 euros en el conjunt de l’any, és a dir, que les persones que perceben aquestes pensions cobraran l’any vinent unes 67.000 de les antigues pessetes més que enguany. Això no és “paper mullat” com diuen des de CiU i PP sinó mesures concretes que es tradueixen en una millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Crec que en uns moments de crisi com els que estem passant la ajuda a aquells col.lectius, com els pensionistes, que acusen de ple els efectes de la situació econòmica ha de ser la prioritat número 1 del Govern en matèria de polítiques socials.

De fet, des de que José Luis Rodríguez Zapatero és president del Govern les pensions mínimes s’incrementen, any rera any, molt per sobre de l’IPC, una situació que mai es va produir durant el període de Govern del PP, tot i ser els anys daurats del “boom” urbanístic.

Vull aprofitar aquest blog per ser categòric i tranquil·litzar a les persones que a Reus i a casa nostra cobren una pensió. Tot i els auguris funestos que es dedica a propagar la dreta, la viabilitat del nostre sistema de pensions està garantit. Una dada il•lustra això que estic dient, en aquests moments el Fons de Pensions de la Seguretat Social (el fons de garantia que serveix per aval últim per sostenir les pensions) disposa de quasi 60.000 milions d’euros de reserva.
Canvio de tema però no deixo de moure’m de casa. Ara fa uns dies llegia que la nostra ciutat rebrà més de 11 milions d’euros del nou Fons d’Inversió Local aprovat pel Govern socialista. Uns diners que serviran per endegar nova obra pública, construir més equipaments per a la ciutadania, crear nous llocs de treball i, enguany com a novetat, poder destinar part d’aquesta inversió a pagar els serveis socials que depenen dels Ajuntaments.

Finalment m’agradaria referir-me a una altra qüestió. Ara fa també uns pocs dies la Generalitat ha anunciat la sortida a informació pública dels estudis informatiu i d’impacte ambiental de la carretera TV-3141, és a dir, la que uneix Reus i Cambrils. Es tracta d’un pla d’actuació molt destacat que permetrà eixamplar la carretera al llarg de 7 quilometres i mig i millorar-ne la seguretat i la fluïdesa del trànsit. Les obres comportaran una inversió de quasi 10 milions d’euros. Crec que és una actuació necessària per posar al dia una via que uneix els dos municipis més grans del Baix Camp i que registra un trànsit d’uns 10.000 vehicles diaris. Els treballs en qüestió permetran eixamplar la via, millorar els accessos i encreuaments de la carretera i construir cinc noves rotondes en les interseccions més importants de la via. Tot plegat, com deia, una actuació molt necessària que ha estat impulsada pel Govern de la Generalitat.

L’impuls dels serveis i prestacions socials que endega l’Administració i la millora integral també de les carreteres que ens són més properes són dels factors que, sens dubte, ens ajudaran a sortir més ràpidament de la situació de crisi econòmica que estem patint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada