dijous, 6 de maig del 2010

La força dels fets II

En aquests moments la Generalitat té en execució un conjunt d’actuacions a la comarca del Priorat per un valor total que supera els 20 milions d’euros, en concret, 20.616.451 euros.

Les principals actuacions en curs se centren en la millora de la xarxa de tractament d’aigües residuals dels següents municipis: Porrera, La Vilella Baixa, Gratallops, Cabacés, Margalef, Marçà, La Torre de Fontaubella, Els Guiamets i Capçanes. Tot plegat, amb una inversió total que s’acosta als cinc milions d’euros. A banda, trobem la construcció de la caserna dels Mossos d’Esquadra de Falset amb una inversió de 3.188.221 euros i les actuacions contemplades en el pla únic d’obres i serveis (el PUOSC).

D’altra banda, cal remarcar les actuacions que ja s’han executat durant aquesta legislatura, un paquet addicional que ha suposat una inversió de 11.763.337 euros pel Priorat. Dins d’aquest conjunt d’actuacions cal esmentar la rehabilitació del Castell dels Comptes de Prades (1.728.337 euros), l’adequació de l’escola Antoni Vilanova de Falset (1.559.172 euros), les actuacions que han beneficiat el pantà de Siurana (1.028.658 euros), l’ampliació de l’escola Anicet Villar de Marçà (992.830 euros), la millora dels camins de la comarca (621.544 euros) i la construcció del consultori mèdic de Cornudella de Montsant (420.000 euros), entre d’altres.

Pel que fa a la xarxa viària, s’ha de posar de relleu el condicionament de la carretera que uneix Ulldemolins i Vimbodí i les actuacions que han permès la conservació i millora de les vies de la comarca.

Estem davant d’un esforç molt important que està servint per nodrir amb saba nova a una comarca que ja supera els 10.000 habitants. Per garantir el futur del Priorat l’aposta del Govern passa per enfortir el valor afegit del seu sector agroalimentari i del seu patrimoni natural. En aquest sentit, és essencial consolidar al Priorat com un dels referents mundials del conreu i la producció d’oli i de vi, per això la Generalitat està impulsant les eines adequades per millorar la competitivitat del sector com, per exemple, la creació del Parc Tecnològic del Vi a Falset.

De nou aquest govern deixa sense arguments la demagògia de CiU encaparrada en fer-nos creure que el Priorat no conta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada